Komtek Sverige

2023 firade KomTek Sverige 20 år som organisation

KomTek 20 år firades stort ute på alla KomTek i landet genom 3 gemensamma aktiviteter som Challenge, Byggrus och Grab & Go. Under dessa specifika aktiviteter har KomTek mött många deltagare runt om i landet, både deltagare på våra lokala KomTek och deltagare online.

Under nationella träffen i Katrineholm i augusti 2023 genomförde medlemmarna i KomTek Sverige ett “tårtrace” med robotar för att fira extra mycket detta speciella år.

KomTek i Örnsköldsvik har varit med sedan starten för 20 år sedan och där hade man ett stort firande den 30 oktober 2023. Bildningsnämndens ordförande Maria Gulliksson, samt SEKABs VD Emil Källström invigde firandet och KomTek bjöd alla besökare på tårta och massor av aktiviteter. Ta del av film från firandet i Örnsköldsvik.

Se även Örebros byggrus , Halmstads byggrus och Falkenbergs byggrus genom att klicka på länkarna och ta del av barnens glädje när det kombineras motion med kreativa byggen.

Under höstlovet packades 100-tals byggkit som barn runt omkring i landet kunde hämta på sitt lokala KomTek och vara kreativa hemma med. KomTek försöker alltid hitta vägar att nå ut till barn och unga från sina lokala KomTek och detta blev ett sätt.

Under ett helt år har vi firat KomTek Sverige som organisation och som vi har firat 🎉 Vi är stolta över att få vara ett stöd till alla pedagoger som dagligen jobbar med barn och unga och vi är stolta över att kunna erbjuda intressant, kreativ och rolig sysselsättning på fritiden för 1000-tals barn och unga runt omkring i vårt land.

Vi på KomTek kommer att under lång tid framöver fortsätta att kämpa för att teknik och entreprenörskap är ämnen som barn måste möta och engageras av i tidig ålder för att bli teknikintresserade och se sin framtid inom ett tekniskt yrke.

Vi på KomTek är stolta över att fortsatt bidra till att forma framtidens problemlösare och teknikentusiaster!